Werkwijze IMMO2LIFE in 10 stappen: 

 

Stap1: Kennismaking 

Immo2life komt steeds vrijblijvend bij u langs voor een kennismaking met het kantoor. In dit gesprek leggen wij u alles uit omtrent verkopen op lijfrente en beantwoorden wij al uw vragen. Indien uw eigendom nog niet geschat werd bieden wij u deze bijkomende service gratis aan.

Stap 2: Simulaties

Immo2life stelt u verschillende simulaties voor rekening houdend met uw wensen en eisen.

Stap 3: Ondertekening mandaat

Indien u nadien interesse heeft om in zee te gaan met Immo2life komen wij opnieuw langs om samen de voorwaarden van de verkoop op lijfrente te bespreken. Er wordt een exclusieve verkoopsopdracht ondertekend van 6 maanden, gedurende deze periode heeft Immo2life het recht uw woning te verkopen op lijfrente.

Stap 4: Tekoopstelling

Aan de hand van een gedetailleerde omschrijving van uw woning en professionele foto’s zullen wij uw eigendom te koop stellen.

Stap 5: verkoopdossier samenstellen

Immo2life zorgt voor de aanvraag van alle noodzakelijke verkoopsdocumenten zoals o.a. kadastrale gegevens, stedenbouwkundige inlichtingen, bodemattest, informatie syndicus, energieprestatiecertificaat, elektrische keuring,...

Stap 6: Reclame

Wij gaan op zoek naar de juiste kanalen voor de publiciteit van uw woonst:

  • etalages Immo2life
  • publicaties via verschillende websites
  • klantenbestand Immo2life wordt gecontacteerd (enkel lijfrentekopers/investeerders)
  • publicaties in dagbladen, logic-immo, Home & Trends, magazines,…
  • mond-tot-mondreclame
  • flyers
  • seminaries
  • beurzen

Stap 7: Persoonlijke begeleiding

Elk bezoek met kandidaat-kopers wordt begeleid door Immo2life. Zodoende kunnen wij het principe nogmaals verduidelijken aan de kandidaat-kopers en onderhandelen om zo te komen tot een eerste officiële akkoord via een aankoopbelofte.

Stap 8: Evaluatie

Als erkend vastgoedmakelaar is het onze plicht u op de hoogte te houden van de door ons gepresteerde inspanningen. U zal een evaluatierapport verkrijgen van Immo2life gecombineerd met telefonische feedback.

Stap 9: Onderhandse verkoopovereenkomst

Indien de aankoopbelofte getekend is, wordt de onderhandse verkoopovereenkomst opgemaakt. Deze wordt naar uw notaris en naar de notaris van de koper gestuurd. Van zodra de onderhandse verkoopovereenkomst ondertekend is ontstaat de verkoop.

Stap 10: Notariële akte

Alle partijen komen samen bij de notaris van de verkoper om de notariële akte te ondertekenen, zodoende dat de verkoop tegenstelbaar wordt aan derden.

Onze diensten zijn gebaseerd op het Amerikaanse principe: No Cure, No Pay. Dit betekent dat u enkel het commissieloon (3,63% incl. BTW op de geschatte waarde) hoeft te betalen indien er een realisatie ontstaat van de verkoop op lijfrente. Indien de verkoop niet gerealiseerd is moet er geen commissieloon betaald worden.