Landgoed te ARDECHE (07410) (Frankrijk)

€ 475.000

Omschrijving

Wij bieden een prachtig authentiek landgoed aan gelegen in Ardèche, op de rand van een klein dorp met een idyllisch zicht op een kloof en vergezicht tot aan de Alpen, in een zeer privatieve en rustige omgeving op een domein van (3.700m²) in de buurt van Saint-Victor.

Deze charmante eigendom, die momenteel wordt uitgebaat als Bed & Breakfast, is perfect gelegen en gemakkelijk bereikbaar vanaf St. Victor-St. Felicien-Lamastre met het vliegtuig/de auto of vanaf Valence met de TGV. Deze eigendom heeft een centrale ligging: slechts 1u rijden van Lyon, 20min van Tournon-sur-Rhône en 40min van Valence.

Het betreft een exclusief landhuis met op heden 7 slaapkamers, 7 badkamers,  een ruime binnentuin en verschillende zongerichte terrassen. Er is een professionele ingerichte en vernieuwde keuken aanwezig met alle toestellen. Het pand bestaat uit een hoofdgebouw, de chambre d'hotes en een ruime privé-parking (onder platanen) voor de gasten. De twee delen zijn perfect van elkaar afgescheiden qua elektriciteit, water en verwarming. Het hoofdgebouw is geheel onderkelderd (ideaal voor het inrichten van een wijnkelder). Daarnaast is er een grote schuur (150 jaar oud) die de mogelijkheid biedt tot het inrichten van 3 gîtes (elk 40m²) met aparte ingangen, privé-terras en kleine tuin. De bovenste verdieping van de schuur (120m²) is toegankelijk via een aparte ingang en heeft een hoogte van circa 5,5m. De buitentuin (1.200m²) met petanque terrein, groententuin en zwembad zijn geïntegreerd middenin deze rustgevende natuur. Het domein is omringd door wijngaarden en fruitbomen en biedt totale privacy. Op het perceel zijn er 3 bronnen aanwezig die functioneel zijn voor het sproeien van de tuin en de bediening van de toiletten. Ook ideaal voor paardenliefhebbers, mogelijkheid tot het stallen van paarden in een stoeterij op 10min afstand.

Door de jaren heen werd het pand uitermate goed onderhouden en volledig gerenoveerd (nieuw dak, dakpannen, centrale verwarming, elektriciteit, dubbele beglazing, keuken, badkamers,...). Dit authentiek landgoed daterend uit de 18de eeuw bevindt zich in een zeer kwalitatieve bouwfysische staat (muren tot 80cm breed) maar aan de oorspronkelijke structuur van de gebouwen werd zo goed als niets gewijzigd, alles is heel minutieus in de stijl en materialen van toen hersteld en verbouwd, oud en nieuw werden met elkaar verzoend.

De registratierechten- en notariskosten bedragen in Frankrijk slechts circa 6%. Bij verdere interesse kunnen de omzetcijfers, de waarderingscijfers en een overzicht van de bezettingsgraad vertrouwelijk meegedeeld worden na een afspraak op kantoor.
Stedenbouwkundige informatie
Voorkooprecht
:
Nee
Bouwvergunning verkregen
:
Ja
Dagvaarding en herstelvordering
:
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Verkavelingsvergunning
:
Nee
E spec
:
In aanvraag
Erfgoed
:
Nee

Comfort
Verwarming
:
CV op stookolie
Type dak
:
Zadeldak
Dakbedekking
:
Pannen
Aansluiting waterleiding
:
Ja
Keuken
:
Hyper-geïnstalleerd
Beglazing
:
Dubbel
Raamkozijn
:
hout
Comfort binnen
:
wijn kelder
Comfort buiten
:
Zwembad
Financiële Info
Lasten
Algemeen
Adres
:
07410 ARDECHE (Frankrijk)
Prijs
:
€ 475.000
Grondoppervlakte
:
3700 m²
Bewoonbare opp.
:
500 m²
Bouwjaar
:
1800
Aantal slaapkamers
:
7
Aantal badkamers
:
7
Lijfrente