Fermette te DRONGEN (9031)

€ 435.000

Omschrijving

Het boeket bedraagt 95.000 EURO en de maandelijkse rente 1.500 EURO. Deze rente moet betaald worden gedurende een maximumtermijn van 10 jaar. Na deze periode behouden de rentegenieters (M 77j en V 72j) het levenslang gratis recht van bewoning. U zal NOOIT de huidige geschatte waarde van 435.000 EURO betalen. Bovendien blijft de betaling van de onroerende voorheffing ten laste van de rentegenieters zolang zij het recht van bewoning behouden.

Het betreft een authentieke en gedeeltelijk gerenoveerde halfopen fermette met 3 slaapkamers, garage en tuin met atelier, serres en tuinhuis, gelegen op een perceel van 980m² te Drongen. Deze woning is gelegen in een aangename, rustige en groene omgeving en toch vlot bereikbaar dankzij nabijgelegen in- en uitvalswegen (N461, E40 en R4). De woning beschikt over een prachtig vergezicht op de bebossing van natuurgebieden: Openbaar Domein de Campagne Cabour, Vinderhoutse Bossen en het natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen. Het prachtig open zicht is gegarandeerd wegens geen bebouwing toegestaan in het nabijliggend agrarisch- en natuurgebied.

De woning onderging in 2014 verschillende renovatiewerken: uitbreiding achterbouw, vernieuwing keuken en eetplaats, vernieuwing badkamer met inloopdouche, vernieuwing dak en plaatsen van isolatie en veluxramen, herschilderen gevel,... Alle facturen van de uitgevoerde werken zijn te verkrijgen op aanvraag. Bovendien is de stookolietank conform tot en met 9 mei 2028 en de elektriciteit conform de AREI-normen tot en met 22 januari 2040.

De indeling is als volgt:

Gelijkvloerse verdieping: inkomhal, woonkamer met open haard, slaapkamer, ingerichte badkamer met inloopdouche, dubbele wastafel en toilet, ingerichte keuken met toestellen (ijskast, vaatwasser, elektrische kookplaat, dampkap, microgolfoven en oven), berging met apart toilet en lichtrijke eetplaats met zicht op de tuin.

1ste verdieping: via de vaste trap in de CV-ruimte aan de keuken bereikt men de zolderverdieping met de mogelijkheid tot het inrichten van extra (slaap)kamers.

Buiten bevindt er zich een prachtig onderhouden en zongerichte tuin, ruime garage, werkatelier, serres en tuinhuis. De woning is omgeven door groen wat zorgt voor de nodige rust en privacy.

Stedenbouwkundige informatie
Voorkooprecht
:
Nee
Bouwvergunning verkregen
:
Ja
Dagvaarding en herstelvordering
:
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Verkavelingsvergunning
:
Nee
Bestemming
:
Agrarisch gebied
G-score
:
Klasse A
P-score
:
Klasse D
EPC No.2880730
E spec
:
325 kWh/m².jaar
Erfgoed
:
Landschapsatlas

Comfort
Verwarming
:
CV op stookolie
Oriëntatie achtergevel
:
Zuidwest
Type dak
:
Zadeldak
Dakbedekking
:
Pannen
Aansluiting waterleiding
:
Ja
Keuken
:
Volledig ingebouwd
Beglazing
:
Dubbel
Raamkozijn
:
hout
Comfort buiten
:
Tuinhuis
Financiële Info
Lasten
Algemeen
Adres
:
9031 DRONGEN
Geschatte waarde
:
€ 435.000
Kadastraal inkomen
:
€ 592
Grondoppervlakte
:
980 m²
Bewoonbare opp.
:
186 m²
Voorgevel
:
10 m
Perceel breedte
:
21 m
Aantal slaapkamers
:
3
Aantal badkamers
:
1
Garage
:
1
Lijfrente
Boeket
:
€ 95.000
Type van lijfrente
:
Verkoop in blote eigendom
Lijfrentenier 1
:
Man 25/04/1946
Lijfrentenier 2
:
Vrouw 06/10/1950
Overlevingsrente
:
Ja
Maandelijkse Lijfrente
:
€ 1.500
Maximale duur
:
10 jaar
Geïndexeerde rente
:
Ja