Landelijke woning te KORTEMARK (8610)

€ 750.000

Omschrijving

Uitzonderlijke aanbieding te koop op lijfrente in volle eigendom te Kortemark.

Voor een overzichtsvideo kan u terecht op volgende link: https://youtu.be/Fk5aqnpE1is

Het boeket bedraagt 150.000 EURO en de maandelijkse rente 1.750 EURO. Deze rente moet betaald worden gedurende een maximumtermijn van 20 jaar. Na deze periode moet er géén maandelijkse rente meer betaald worden aan de rentegenieters (M 59 jaar - M 63 jaar). Indien beide rentegenieters vroegtijdig overlijden stopt de betalingsplicht van de koper. 

Het onroerend goed wordt verkocht in volle eigendom met voorbehoud van een gebruiksrecht, ten voordele van de verkoper (= de heer Vanhecke), dat enkel betrekking heeft op de opslagplaats met bijgebouwen gelegen op perceelnummers 268E en 273D gedurende een maximumtermijn van 20 jaar na het verlijden van de notariële akte. Zijn gebruiksrecht eindigt automatisch indien hij voor deze periode zou overlijden. Indien de koper de woning zelf wenst te bewonen (en het is uw 1ste woning) kan er aangekocht worden aan het gunsttarief van 3% registratierechten (i.p.v. 12%).

Het betreft een zeer rustig en landelijk gelegen alleenstaande woning met opslagruimte, bestaande uit meerdere bijgebouwen, met weilanden en bosgrond gelegen op een uitgestrekt domein van 29.564m² te Kortemark, dat middenin de driehoek van Torhout-Diksmuide-Roeselare ligt. Winkels, scholen, sportfaciliteiten en het centrum van Kortemark (4km) bevinden zich op fietsafstand. Het onroerend goed bestaat uit 10 percelen gelegen in agrarisch gebied, waarvan 3 percelen bebouwd zijn.

De woning (=Middenstraat 10) bevindt zich in een te renoveren staat en omvat 2 slaapkamers, een polyvalente ruimte en een garage. Momenteel is deze woning verhuurd, de huurovereenkomst kan beëindigd worden mits inachtneming van de wettelijke opzegtermijn. Achteraan het domein bevindt zich de opslagruimte bestaande uit meerdere bijgebouwen, waarvan de heer Vanhecke het gebruiksrecht behoudt gedurende een maximumtermijn van 20 jaar na de akte.

De indeling van de woning is als volgt: inkomhal, apart toilet, woonkamer, keuken, aparte berging, badkamer, veranda, nachthal, polyvalente ruimte en 2 slaapkamers + de aanpalende houten chalet dienstig als garage. De woning wordt op heden verwarmd via propaangas en 2 houtkachels in de living en keuken (de keuken beschikt over propaangas én houtkachel). De woning is gedeeltelijk voorzien van dubbele beglazing (in de living, de polyvalente ruimte en de veranda).

Meer informatie beschikbaar per e-mail: info@immo2life.be of telefonisch: 0499 26 82 90.

Stedenbouwkundige informatie
Voorkooprecht
:
Nee
Bouwvergunning verkregen
:
Ja
Dagvaarding en herstelvordering
:
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Verkavelingsvergunning
:
Nee
Bestemming
:
Agrarisch gebied
G-score
:
Klasse A
P-score
:
Klasse A
EPC No.988989
E spec
:
769 kWh/m².jaar
Erfgoed
:
Nee

Comfort
Verwarming
:
Niet meegedeeld
Oriëntatie achtergevel
:
Zuid
Type dak
:
Zadeldak
Keuken
:
Enkel kasten
Beglazing
:
Enkel
Raamkozijn
:
hout
Financiële Info
Lasten
Algemeen
Adres
:
8610 KORTEMARK
Geschatte waarde
:
€ 750.000
Kadastraal inkomen
:
€ 1.308
Grondoppervlakte
:
29564 m²
Bewoonbare opp.
:
175 m²
Bouwjaar
:
1970
Aantal slaapkamers
:
2
Aantal badkamers
:
1
Lijfrente
Boeket
:
€ 150.000
Type van lijfrente
:
Verkoop in volle eigendom
Lijfrentenier 1
:
Man 28/07/1960
Lijfrentenier 2
:
Man 25/04/1964
Overlevingsrente
:
Ja
Maandelijkse Lijfrente
:
€ 1.750
Maximale duur
:
20 jaar
Geïndexeerde rente
:
Ja