Huis te RETIE (2470)

€ 285.000

Omschrijving

Uitzonderlijke verkoop in naakte eigendom met behoud van vruchtgebruik beperkt tot 15 jaar na het verlijden van de akte.

Het boeket bedraagt 175.000 EURO en er dient géén maandelijkse rente betaald te worden. De verkopers behouden het vruchtgebruik gedurende een maximumtermijn van 15 jaar na het verlijden van de notariële akte. Na deze periode verkrijgen de verkopers een voorkeurrecht om de woning aan een vooraf overeengekomen huurprijs van 750 EURO te huren. U zal NOOIT de huidige geschatte waarde van 285.000 EURO betalen. Bovendien blijft de betaling van de onroerende voorheffing ten laste van de verkopers (M 53j en V 57j) zolang zij over het vruchtgebruik beschikken. Een ideale investering zonder zorgen!

Het betreft een gerenoveerde (2015) en zeer rustig gelegen woning met 3 slaapkamers, ruime garage en aangelegde tuin met perfect georiënteerd zonneterras en vijver gelegen op een perceel van 271m². De woning bevindt zich vlakbij het centrum van Retie, op wandelafstand (300m) van het Kerkplein en is vlot bereikbaar via nabijgelegen in- en uitvalswegen (N18 en E34). Openbaar vervoer, scholen, sportfaciliteiten en winkels bevinden zich vlakbij.

De woning werd gebouwd met kwaliteitsvolle materialen en wordt zeer goed onderhouden door de huidige eigenaars. Het pand is voorzien van centrale verwarming op gas. De verkopers verbinden er zich toe om op hun kosten de elektriciteit conform de AREI-normen in orde te brengen (zodat de koper over een conform attest beschikt voor minimum 25 jaar), alsook de vloerplaat van de zoldervloer te isoleren en een nieuwe keuken te plaatsen.

De indeling is als volgt (zie plannen bij foto's): inkomhal, lichtrijke woonkamer met toegang naar de eetkamer en keuken, ingerichte badkamer met toilet, enkele wastafel, bubbelbad en douche en aansluitende wasplaats/berging met ingemaakte kasten. Via het schuifraam in de keuken is er toegang tot het terras en de tuin met vijver en via de tuin kan men de garage bereiken. Op de 1ste verdieping bevindt zich de nachthal met ingemaakte kast en 3 slaapkamers (14,32m², 12,90m² en 8,22m²). De droge kelder is bereikbaar via de inkomhal onder de trap.
  
Stedenbouwkundige informatie
Voorkooprecht
:
Nee
Bouwvergunning verkregen
:
Ja
Dagvaarding en herstelvordering
:
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Verkavelingsvergunning
:
Nee
Bestemming
:
Woongebied
EPC
:
Niet van toepassing
Erfgoed
:
Nee

Comfort
Verwarming
:
CV op gas
Oriëntatie achtergevel
:
Zuidoost
Type dak
:
Zadeldak
Dakbedekking
:
Pannen
Aansluiting aardgas
:
Ja
Aansluiting waterleiding
:
Ja
Keuken
:
Niet meegedeeld
Beglazing
:
Dubbel
Raamkozijn
:
pvc
Comfort buiten
:
Vijver
Financiële Info
Lasten
Algemeen
Adres
:
2470 RETIE
Geschatte waarde
:
€ 285.000
Kadastraal inkomen
:
€ 485
Grondoppervlakte
:
271 m²
Bewoonbare opp.
:
163 m²
Voorgevel
:
12,2 m
Perceel breedte
:
12,2 m
Bouwjaar
:
1963
Aantal slaapkamers
:
3
Aantal badkamers
:
1
Garage
:
1
Lijfrente
Boeket
:
€ 175.000
Type van lijfrente
:
Verkoop in blote eigendom
Lijfrentenier 1
:
Man 07/06/1967
Lijfrentenier 2
:
Vrouw 18/02/1963
Maandelijkse Lijfrente
:
€ 1
Maximale duur
:
15 jaar
Geïndexeerde rente
:
Ja