Landelijke woning te LEEST (2811)

€ 764.000

Omschrijving

UNIEKE AANBIEDING: 2 AANPALENDE HOEVEWONINGEN MET OPSLAGRUIMTE, WERKATELIER EN BIJGEBOUWEN TE LEEST.

Het boeket bedraagt 150.000 EURO en de maandelijkse rente 1.495 EURO. Deze rente moet betaald worden gedurende een maximumtermijn van 15 jaar. Na deze periode behouden de verkopers (M 78j - V 71j) het levenslang vruchtgebruik over het verkochte goed. U zal NOOIT de geschatte waarde van 764.000 EURO betalen (bij concrete interesse is het schattingsverslag (d.d. 8/11/2022) verkrijgbaar). Bovendien blijft de betaling van de onroerende voorheffing ten laste van de verkopers zolang zij het vruchtgebruik behouden.

Het betreft 2 aanpalende hoevewoningen met opslagruimte, werkatelier en bijgebouwen gelegen op een perceel van 1.961m² te Mechelen, deelgemeente Leest, vlakbij de ZenneDe eigendom omvat 2 aparte entiteiten (huisnummer 10 & 12) en is gelegen aan een verbindingsweg vlakbij scholen, openbaar vervoer, winkels en bereikbaar via nabijgelegen in- en uitvalswegen (N16, E19, A12 en R12) en het centrum van Leest (600m). Het historische stadscentrum van Mechelen bevindt zich op amper 5,5km.

Woning nr. 10 wordt bewoond door de huidige eigenaars, de aanpalende woning nr. 12 wordt op heden verhuurd als schoonheidssalon, alsook het aansluitend bureel met garage. De huurinkomsten zijn ten voordele van de verkopers zolang hun vruchtgebruik duurt. Achteraan het perceel bevindt zich het magazijn, het werkatelier en de opslagruimte die door de huidige eigenaars in gebruik zijn. Deze unieke aanbieding biedt enorm veel potentieel, voor meer informatie betreffende de stedenbouwkundige mogelijkheden kan u contact opnemen met stedenbouw Mechelen.

De indeling is als volgt:
- woning nr. 10: inkomhal, woonkamer, veranda, ingerichte keuken, douchekamer (met toilet en wastafel), badkamer (met ligbad en dubbele wastafel), wasplaats/berging en 2 slaapkamers. Op de 1ste verdieping bevindt zich de gigantische niet ingerichte zolder (deze loopt volledig door) + een polyvalente afgewerkte (bureau)ruimte. De kelder is toegankelijk via de leefruimte.

- woning nr. 12: schoonheidssalon: inkomhal met bureau, behandelkamer, toilet met wastafel, kitchenette, leefruimte en veranda. Werkatelier: kantoor, werkplaats, bureau, atelier en magazijn/schuur. In de ondergrondse verdieping bevindt er zich een kelder en een smeerput.
Stedenbouwkundige informatie
Voorkooprecht
:
Nee
Bouwvergunning verkregen
:
Ja
Dagvaarding en herstelvordering
:
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Verkavelingsvergunning
:
Nee
Bestemming
:
Woongebied met landelijk karakter
G-score
:
Klasse A
P-score
:
Klasse A
EPC
:
Niet van toepassing
Erfgoed
:
Nee

Comfort
Verwarming
:
CV op stookolie
Oriëntatie achtergevel
:
Zuidoost
Type dak
:
Zadeldak
Dakbedekking
:
Leipannen
Keuken
:
Kasten met toestellen
Beglazing
:
Dubbel
Raamkozijn
:
hout
Financiële Info
Lasten
Algemeen
Adres
:
2811 LEEST
Geschatte waarde
:
€ 764.000
Kadastraal inkomen
:
€ 630
Grondoppervlakte
:
1961 m²
Voorgevel
:
30,73 m
Perceel breedte
:
55 m
Bouwjaar
:
1890
Aantal slaapkamers
:
3
Aantal badkamers
:
3
Garage
:
2
Lijfrente
Boeket
:
€ 150.000
Type van lijfrente
:
Verkoop in blote eigendom
Lijfrentenier 1
:
Man 23/03/1945
Lijfrentenier 2
:
Vrouw 25/01/1952
Overlevingsrente
:
Ja
Maandelijkse Lijfrente
:
€ 1.495
Maximale duur
:
15 jaar
Geïndexeerde rente
:
Ja