Huis te VRESSE-SUR-SEMOIS (5550)

€ 135.000

Omschrijving

Het boeket bedraagt 40.000 EURO en de maandelijkse rente slechts 250 EURO. Deze rente wordt niet geïndexeerd en moet betaald worden gedurende een maximumtermijn van 12 jaar. Het betreft een verkoop in naakte eigendom waarbij de verkopers het vruchtgebruik behouden gedurende een maximumtermijn van 12 jaar na het verlijden van de akte, na deze periode vervalt het vruchtgebruik. De verkopers zijn bereid om de woonst in onderling overleg gedurende enkele weken/weekends per jaar ter beschikking te stellen aan de koper. U zal NOOIT de huidige geschatte waarde van 135.000 EURO betalen. Bovendien blijft de betaling van de onroerende voorheffing ten laste van de verkopers (74j en 73j) zolang zij het vruchtgebruik behouden. Deze investering in vastgoed geeft een verwacht rendement van 5,83% op 12 jaar.

Het betreft een gesloten bemeubelde woning gelegen te Alle-sur-Semois, een dorp in de Belgische provincie Namen en een deelgemeente van Vresse-sur-Semois. Alle ligt in de Ardennen in een dal aan een bocht van de Semois (zijrivier van de Maas). De N945, de weg van Vresse naar Sedan doorkruist het dorp en passeert de Franse grens in het zuiden van de deelgemeente. Het grootste gedeelte van de oppervlakte te Alle is bebost. De woning is gelegen op wandelafstand van het centrum van Alle (350m), verder zijn scholen, sportfaciliteiten, restaurants en winkels vlakbij. Er zijn tal van leuke recreatiemogelijkheden, gaande van kajakken, kanoën, segwaytoers,... (Alle-sur-Semois) tot  het bezichtigen van o.a. musea en uitkijkposten (Rochehaut). Meer info activiteiten: https://www.tripadvisor.be/Attractions-g2308632-Activities-Alle_sur_Semois_The_Ardennes_Wallonia.html. De woning werd vorig jaar grondig opgefrist door de huidige verkopers.

De indeling is als volgt: eetruimte met Ardense kachel, ingerichte keuken met toebehoren (gasfornuis (4 branders), ingebouwde elektrische oven, vaatwasser, koelkast met vriesvak en wasmachine), woonkamer/salon met open haard (cassette), bureau met toegang naar de patio, ingerichte badkamer met toilet, ligbad en enkele wastafel, berging (onder vaste trap). Op de 1ste verdieping bevinden zich 2 ruime slaapkamers (23m² en 25m²) waarvan 1 met ingemaakte kast en 1 met apart toilet. Via een vaste trap op de 1ste slaapkamer kan men de niet ingerichte zolderruimte bereiken. Verder is er een gezellige patio (private achtertuin) met tuinhuis en tuinberging (opslagplaats mazouttank) aanwezig. Deze patio is tevens bereikbaar via de achterliggende straat (Rue du Petit Monceau) via een stenen trap (zie foto's).

Stedenbouwkundige informatie
Voorkooprecht
:
Nee
Bouwvergunning verkregen
:
Nee
Dagvaarding en herstelvordering
:
Nee
Verkavelingsvergunning
:
Nee
Bestemming
:
Nog niet aangevraagd
E spec
:
In aanvraag
Erfgoed
:
Nee

Comfort
Verwarming
:
CV op stookolie
Oriëntatie achtergevel
:
Oost
Type dak
:
Frans dak
Dakbedekking
:
Leipannen
Aansluiting waterleiding
:
Ja
Keuken
:
Kasten met toestellen
Beglazing
:
Enkel
Raamkozijn
:
hout
Comfort binnen
:
Open haard
Comfort buiten
:
Tuinhuis
Indeling
Koer
:
40,0 m²
Ingerichte keuken
:
15,2 m²
Living
:
22,7 m²
Woon- en eetkamer
:
24,9 m²
Badkamer 1
:
5,6 m²
Bureau
:
15,7 m²
Slaapkamer 1
:
22,7 m²
Slaapkamer 2
:
24,9 m²
Zolder
:
47,6 m²
Financiële Info
Lasten
Algemeen
Adres
:
5550 VRESSE-SUR-SEMOIS
Geschatte waarde
:
€ 135.000
Kadastraal inkomen
:
€ 399
Grondoppervlakte
:
125 m²
Bewoonbare opp.
:
130 m²
Voorgevel
:
8 m
Perceel breedte
:
8 m
Bouwjaar
:
1857
Aantal slaapkamers
:
2
Aantal badkamers
:
1
Lijfrente
Boeket
:
€ 40.000
Type van lijfrente
:
Verkoop in blote eigendom
Lijfrentenier 1
:
Man 04/05/1944
Lijfrentenier 2
:
Vrouw 24/12/1944
Overlevingsrente
:
Ja
Maandelijkse Lijfrente
:
€ 250
Maximale duur
:
12 jaar